Jobba på Willys

Hos oss jobbar ungefär 8000 medarbetare, i våra butiker och på vårt supportkontor i Göteborg. Varje dag ser vi till att våra kunder möts av fräscha butiker med bra och hållbar mat. 

Sveriges billigaste matkasse
Vi tycker att alla ska kunna äta det de vill varje dag. Därför strävar vi alltid efter att ge våra kunder möjligheten att handla den mat de vill ha, till så bra priser som möjligt. Vi är stolta över att vi bidrar till att fler kan äta bra och hållbar mat. Och det känns bra i magen, tycker vi.

Ett roligt ansvar
Det är i butiken det händer. Det är nämligen över 2 miljoner människor som väljer att handla hos just oss varje vecka. Vilket är helt otroligt kul, och också ett stort ansvar. Varenda en av våra medarbetare är viktig för att våra kunder ska få en bra upplevelse när de handlar, och för att de ska fortsätta att välja oss. 

En plats att trivas på
Att våra medarbetare trivs, är engagerade och stolta över att jobba på Willys är en förutsättning för vår framgång. Vi vill vara en bra arbetsgivare, både för våra nuvarande och framtida medarbetare. Genom att bland annat kontinuerligt mäta och följa upp vad våra medarbetare tycker, jobbar vi ständigt på att bli en ännu bättre arbetsgivare, som kan erbjuda så bra arbetsplatser som möjligt. 

Trygg anställning
Det går, och har gått, väldigt bra för oss under en längre tid nu. Det är någonting som sporrar oss att vilja fortsätta att växa och utvecklas ännu mer. För att kunna göra det behöver vi våra medarbetare och är därför måna om att alla som jobbar hos oss ska må bra. Därför har alla tillgång till både friskvårdsbidrag och företagshälsovård. Dessutom har vi kollektivavtal, som bland annat innebär att vi gör pensionsavsättningar.

Alla är välkomna
Vi vill att alla ska känna sig lika välkomna hos oss, såväl kunder som medarbetare. Vi vill spegla det samhälle som vi är en del av, och precis som att våra kunder har olika bakgrund och ursprung så har våra medarbetare också det. Vi tror verkligen på att en bra blandning av kompetenser och perspektiv ger ett bättre resultat. 

Bra mat, även för miljön
Ju grönare våra butiker är, desto rödare priser kan vi hålla. Därför jobbar vi stenhårt för att göra både vårt sortiment och våra butiker bättre för miljön. Vi har kommit långt – så långt att alla våra butiker lever upp till villkoren för Naturskyddsföreningens tuffa miljömärkning Bra Miljöval. Dessutom har vårt initiativ Svinnsmart, som vi ständigt jobbar med, fått utmärkelsen Årets hållbarhetsinitiativ på dagligvarugalan. Kul, tycker vi! Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Vårt jobb har vunnit priser
Då och då blir vi lite extra belönade för det jobb vi gör. Vi har bland annat stått som vinnare i kategorin Årets butikskedja i Retail Awards, Sveriges största handelsgala. Där nämnde juryn bland annat vår försäljningstillväxt och lönsamhet, e-handelssatsning samt vårt miljö- och hållbarhetsarbete som en stor anledning till varför det hittills gått så bra för oss. Det känns roligt och är ett kvitto på att vi lyckats. Det gör också att vi vill fortsätta jobba lika hårt på att vara ett bra företag för både våra medarbetare och kunder!

Willys visselblåsartjänst
Willys värnar om säkerhet och respekt för alla människor som berörs av vår verksamhet. Därför är vår visselblåsartjänst ett viktigt varningssystem för att kunna upprätthålla vår trovärdighet och långsiktiga framgång, och som samtidigt skyddar personer som slår larm om missförhållanden och oegentligheter inom verksamheten. Här kan du läsa mer om tjänsten.