Lillians julköttbullar
INGREDIENSER
500 gram nötfärs
500 gram blandfärs
1,25 dl gräddmjölk (hälften mjölk och hälften grädde)
1,25 dl ströbröd
1 ägg
1/2 dl vatten
2 medelstora kokta potatisar
2 små gula lökar
1 msk farinsocker
4 msk ansjovisspad
3 msk koncentrerad kalvfond
2 msk soja
Salt och nymalen vitpeppar
Smör till stekning
GÖR SÅ HÄR
Pressa den kokta potatisen genom en potatispress.
Skala och finhacka löken, riv den sista halvan på rivjärn.
Bryn hälften av löken i smör i en stekpanna så att den blir genomskinlig och får lite färg.
Blanda färsen med alla ingredienserna till köttbullarna. Salta och peppra.
Stek en liten provbulle för att smaka av sältan.
Forma runda fina köttbullar.
Stek dem i omgångar i smör i en stekpanna i ca 4–6 minuter, tills de har fått fin färg.