Bra mat för alla

Vi vet att allt fler vill kunna äta bra och hållbar mat. Vi vet också att det är lättare sagt än gjort. Ibland kommer vardagen, eller plånboken i mellan och ofta blir det en kompromiss. Vi vill bidra till att lösa ekvationen genom att förena kvalitet och hållbarhet med enkelhet och låga priser.

Vår ambition är att du ska kunna välja just dina favoriter hos oss, men att du ska slippa välja mellan bra och hållbar mat och låga priser. Den ambitionen har bland annat bidragit till att vi storsatsat på ekologiskt, tagit krafttag i kampen mot matsvinnet och lanserat e-handel. Allt för att göra dina vardagsval så enkla som möjligt.

Eko för alla
För några år sen var det få som trodde att ekologisk mat skulle bli något mer än en smal trend. Men vi ville annorlunda och sjösatte vår ekosatsning, Eko för alla. På kort tid lanserade vi över hundra nya ekovaror till låga priser. Resultatet? Fler än någonsin har idag möjlighet att lägga ekologiska varor i kundvagnen. Och vi fortsätter förstås att lägga till nya ekovaror i sortiment och utmana synen på vad ekologisk mat ska kosta. 

Mindre matsvinn, fler mätta magar 
Att slänga bra mat är nog det minst hållbara som finns, det tror vi att du håller med oss om. Därför har vi startat Svinnsmart, som går ut på att minska vårt matsvinn så mycket vi kan och samtidigt inspirera dig till att vara svinnsmart i vardagen.

Som ett exempel ser vi till att fler kan äta bra och hållbar mat genom att skänka överbliven mat till hjälporganisationer runt om i landet. Dessutom ger vi dig möjlighet att göra svinnsmarta klipp i våra butiker eller få inspiration till vad du kan göra med till synes hopplösa kylskåpsrester. Tillsammans kan vi göra skillnad! Läs mer om svinnsmart. 

Handla e-nklare
Att handla mat på nätet var länge en lyx som var få förunnad. Dumt tyckte vi och gjorde våra låga priser tillgängliga på nätet. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla bra och hållbar mat. För när allt kommer omkring är det ofta enkelheten som avgör i vardagen. Om vi kan göra det lite lättare för dig att göra val som är hållbara för både plånbok, kropp och omvärld, så har vi lyckats med vår ambition. Så tänker vi, för att sätta bra mat på fler svenska middagsbord.