Medarbetare

Ungefär 8000 medarbetare jobbar på Willys, i våra butiker och på vårt supportkontor i  Göteborg. Varje dag bidrar de alla till en bättre upplevelse för våra kunder, och till att fler kan handla bra och hållbar mat.

En stark kultur
Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. Att våra medarbetare trivs, är engagerade och stolta över att jobba på Willys är en förutsättning för vår framgång. Vi vill vara en bra arbetsgivare, både för våra nuvarande och för framtida medarbetare. När man jobbar hos oss är man del av en tydlig kultur. Vi känner en stolthet över att vi, genom att erbjuda Sveriges billigaste matkasse med bra mat för alla. Vi har ett gemensamt synsätt på hur vi ska vara mot varandra och mot våra kunder och vi har ett tydligt koncept och tydliga, definierade arbetssätt och rutiner. Det frigör tid för våra ledare till att utöva ett värderingsstyrt ledarskap, där alla får ta ansvar och har möjlighet att växa och utvecklas.

Vi välkomnar alla
Vi vill att alla ska känna sig lika välkomna hos oss, såväl kunder som medarbetare. Vi vill spegla det samhälle som vi är en del av, och precis som att våra kunder har olika bakgrund och ursprung så har våra medarbetare också det. Vi tror fast på att en bra blandning av kompetenser och perspektiv ger ett bättre resultat. Vi har tydliga mångfaldsmål: Balansen mellan kvinnor och män på ledande positioner ska ligga inom intervallet 60–40 procent och 20 procent av alla ledare ska ha internationell bakgrund.

Många utvecklingsmöjligheter
Det går bra för Willys, och vi har växt mycket de senaste åren. Det innebär att det finns många möjligheter att utvecklas i sitt arbete. Willys ingår i Axfood, som är ett av Nordens ledande dagligvaruföretag. Förutom Willys och Willys Hemma ingår bolag som Hemköp, Mat.se och Dagab i koncernen. Axfood är en stor arbetsgivare som uppmuntrar medarbetarna att prova på olika befattningar och roller inom koncernen. Axfoodakademien, med både interna och externa lärare, är koncernens centrum för vidareutbildning och kompetensutveckling. Här erbjuds utbildningar, som är riktade till olika roller inom butik, lager och kontor. I det avlönade lärlingsprogrammet Nyanländ i Axfood är målsättningen att hjälpa nyanlända in på den svenska arbetsmarknaden.