Vi har tagit hjälp av Erik Fröderberg att skapa recept på nya rätter du kan laga av dina rester. Bra både för miljön och plånboken. Svinnsmart, helt enkelt!
En mumsig kaka på de sista bullarna och bananerna, toppad med ett härligt lager jordnötsfrosting. Gott!
Till receptet
Med de sista tortillabröden kan du skapa den här heta rätten, rolig att både laga och äta!
En stump falukorv över? Stek i den här goda ostblandningen och servera med tomatsås och ris!
Låt de sista blomkålsbuketterna spela huvudrollen i denna frasiga måltid. Trevligt som en svinnsmart förrätt!
De sista rotsakerna behöver inte slängas! Rosta dem i soja och servera med ett kryddigt äppelmos. Mums!
Orkar du inte äta en tacos till? Gör krispiga chips av de sista bröden. Gott ihop med denna pestodipp!
Blev det kokt potatis över? Perfekt! Och lite tacosås? Ännu bättre! Med ett ägg till kan du laga mexikanskt!
Blanda ihop en klibbig sallad med de sista kokta potatisarna och annat gott. Passar bra till det mesta!
Släng ihop en snabb steppsallad och rulla in i det sista tunnbrödet ihop med potatis och köttfärs. Ta med ut!
Physalis och avokado över? Den här salsan blandar du enkelt ihop och kan servera på flera sätt. Fresh!
Överblivna hamburgerbröd hemma? Gör en fluffig pizzabotten och toppa med det göttigaste du vet!
Blev det rotfrukter kvar? Med fisk och tomater kan du småputtra ihop den här mustiga grytan.
Formbröd och potatis över? Då kan du göra dessa klimpar! Smaksätt med svampbuljong. Mums!
Förvandla de sista skivorna lax till en asiatisk förrätt. Toppa med friterade lökringar för extra fras!
Nyponsoppa och läsk i samma rätt? Ja, det stämmer! Blanda i de sista rotfrukterna, så har du en sötsur wok.
På den överblivna salamin kan du mixa ihop en god tomatsås. I med pasta och middagen är serverad!
Baguette och skivat kött över? Härligt! Fyll baguetten, koka en buljong och dippa, dippa, dippa!
Låt köttbullar och potatis bli till middag, igen! En husmansklassiker på svinnsmart vis!
Koka sönder sista resterna av helgskinkan i must och servera i en fralla. Försvinnande gott!
Bygg ett smörrebröd deluxe med överblivet rågbröd, sillburkens sista slattar och krämig äggröra.
Vill du ha fler svinnsmarta tips på vad du kan göra av dina rester? Här har vi samlat ännu fler recept!
Till recepten
Genom Svinnsmart arbetar vi dagligen med att ta tillvara på mat som annars skulle ha slängts.
Läs mer här