Har du rester kvar efter påsken? Här har vi samlat några svinnsmarta recept på rätter att laga med resterna från påskhelgen.
Långkok för lediga påskdagar! Skär ner resterna av helgskinkan i grova bitar och koka i påskmust. Servera i bröd med rödlök och pickles. Mums!
Till receptet
Svinnsmart laxtartar med inspiration från Asien! Hur gott?! Skivad eller kallrökt lax serveras med friterade lökringar och sojamajonnäs.
Här får den sista matjessillen en ny chans att hamna på tallriken i en krämig äggröra med smak av tryffel. Hela härligheten serveras på ett smörstekt rågbröd. Mmm...
Här har vi en riktig husmansklassiker i ny svinnsmart tappning! Stek upp potatisen och köttbullarna ihop med lök och servera med äggula och vispad grädde.
Improvisera helt efter tycke och smak! Fyll en baguette med tunt skivade lammsteksrester, koka ihop en smakrik buljong och tillsätt rostad lök. Gott och svinnsmart!
Påskpotatis över efter helgen? Toppen! Ihop med crème fraiche, ost och bacon kan du göra dessa ugnsbakade godsakerna. Perfekt att servera till en god sallad!
Låt resterna av lammsteken, grönsakerna och de kokta äggen toppa den här rykande heta nudelsoppan. Perfekt att värma sig med efter en dag i vårvädret!
Här kan du använda de sista resterna som finns kvar efter påskhelgen till goda röror. Fyll smördegsplattor, nyp ihop och grädda i ugnen. Försvinnande gott!