En godare jul för fler

Vi tycker att fler ska få chansen till en godare jul. Därför gör just nu ungefär 50 av våra butiker en extra insats och skänker julmat till olika lokala hjälporganisationer, som i sin tur bjuder in till julbord och delar ut matkassar till behövande.

För fjärde året i rad gör flera av våra butiker en extra insats i juletid genom att skänka julmat till olika hjälporganisationer runt om i landet. Maten delas ut som matkassar eller serveras på julbord anordnade för behövande i samhället.

Ett fint exempel är Willys i Visby som länge samarbetat med Birkagården, ett härbärge för hemlösa i Visby som drivs av Svenska kyrkan. Samarbetet pågår under hela året, där Willys skänker mat till hjälporganisationens frukostar, luncher och middagar varje vecka. Maten som blir över sätts ihop till matpåsar som härbärgets besökare kan ta med sig. Lagom till jul dukar Birkagården upp ett stort julbord för besökarna.
Även i år är maten skänkt från Willys i Visby.

- Under julen blir allting mer påtagligt, klyftorna och skillnaderna blir tydligare. Då är det extra viktigt att engagera sig för att ingen ska känna sig ensam och för att alla ska få somna mätta, säger Annica Stenström, butikschef på Willys Visby.