Vår målsättning

För oss har det alltid varit en självklarhet att hushålla med resurser. För att kunna hålla låga priser vänder vi på alla stenar för att ta bort onödiga kostnader, även matsvinn. Men vi kan göra ännu mer. Och det arbetet börjar nu!

Svenska matbutiker slänger 100 000 ton ätbar mat varje år. Och i hemmen slängs ytterligare 368 000 ton. Det är mat som helt i onödan har krävt stora resurser att framställa. Varje råvara som produceras, transporteras, förädlas, lagras och tillagas påverkar miljön och om vi sedan kastar den i soporna har denna miljöpåverkan skett helt i onödan. Totalt går en tredjedel av all mat som produceras i världen förlorad varje år. 

Att slänga bra mat känns inte bra, det tror vi att de flesta håller med oss om. På Willys bryr vi oss om både miljön och våra låga priser och ingen av dem funkar särskilt bra ihop med matsvinn. Därför har vi bestämt oss för att ta upp kampen mot det onödiga matsvinnet. Vi har länge jobbat för att minska vårt matsvinn. Men vi vet att vi kan ännu bättre!

Halverat matsvinn 2025
Vi tycker om att sätta höga mål. Vi vet att det driver oss att jobba hårdare och bli lite bättre, varje dag, året runt. Därför sticker vi ut hakan och sätter upp ett riktigt högt mål. Vi ska halvera vårt matsvinn till 2025. Arbetet har redan börjat, och vi kommer att fortsätta att prova oss fram. Vad kan vi göra med den mat som vi trots allt inte lyckas sälja? Det är några av frågorna vi ställer oss. Här kan du läsa mer om vad vi gör för att minska vårt matsvinn.

Tillsammans mot matsvinnet
Slängd mat är slängda pengar. Om vi minskar vårt svinn kan vi istället investera i lägre priser, som gör skillnad i din plånbok. Och om du i din tur minskar ditt matsvinn sparar du ännu fler kronor. Samtidigt kommer vi att göra en viktig insats för miljön. Därför hoppas vi att du ska vilja hänga med oss i vår kamp mot matsvinnet.