Våra svinnsmarta produkter

Mindre svinn är win-win. Därför försöker vi ständigt hitta nya vägar att minska svinnet från våra butiker. Ett sätt är att sälja varor med kort datum till ett lägre pris. Ett annat är att ta tillvara på mat som annars skulle ha slängts och skapa någonting nytt av den. Här finns flera exempel på det.

Frukt- och gröntlådor
När vi har möjlighet säljer vi lådor med en härlig blandning av frukter och grönsaker som annars skulle ha slängts. Det kan till exempel vara bananer med ytliga skönhetsfläckar eller morötter med krokig form, som fortfarande går utmärkt att ha i till exempel en smoothie eller soppa. Svinnsmart, eller hur?

Svinnsmart brödöl
Vad kan man skapa av överblivet bröd? Jo, öl! Vårt brödöl är ett mörkt öl bryggt på bröd som egentligen skulle ha blivit svinn. Ölen finns i utvalda butiker vid utvalda tillfällen.

Vi arbetar ständigt med att hitta nya sätt att ta tillvara på varor som vi inte kan sälja i våra butiker, som en del i vår kamp mot matsvinnet. Här kan du till exempel läsa om hur vi arbetar med välgörenhet istället för svinn.