Vår historia

Det som är dagens Willys startade i Göteborg redan 1975. Här öppnade Lars Lundin en liten matbutik, LL:s Livs, där varorna stod på pall och priserna nästan var löjligt låga.

Ryktet om den annorlunda butiken spred sig som en löpeld, kunderna jublade och snart blev en butik två, tre och flera.

Inte långt därifrån fanns en annan västsvensk köpman med visioner om att sälja bra mat billigt. Hans namn var Willy Schlee och 1986 öppnade han lågprisbutiken Willys Cash i Kungsbacka. Butiken gjorde snart braksuccé den också. Idén att sälja bra mat billigt var här för att stanna. De två starka lågprisbutikerna blev snart normgivande i Västsverige och gav konsumenterna landets lägsta matpriser.

I slutet av 90-talet gick Willys Cash och LL:s Livs samman och blev Willys. Strax därpå blev Willys en del av D&D som senare blev Axfood. Idag är Axfood en av Sveriges största dagligvarukoncerner. 

Mycket har hänt under årens lopp, men vi brinner fortfarande för bra mat till låga priser och har samma målsättning nu som då: Att kunna erbjuda Sveriges billigaste matkasse. Det är förmodligen därför som Willys vuxit till Sveriges ledande lågpriskedja med över 200 butiker från Trelleborg i söder till Kalix i norr.