Smakrik vegopaj.

Smakrik vegopaj.

Den här rätten är allt man kan önska av en vardagsmiddag – enkel och god! Med färdig smördeg och ädelost gör du snabbt en frasig och smakrik paj. Servera gärna med en fräsch sallad vid sidan om. 

 

INGREDIENSER (4 pers)

250g smördeg
140g ädelost
100g spenat
2,5 dl matlagningsgrädde
3 ägg
 

TILLAGNING (70 min)

1. Tryck ut smördegen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt ca 30 minuter. Värm upp ugnen till 200°C. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. 
2. Fräs spenaten i lite olja eller smör tills den är mjuk. Fördela ut i pajskalet.
3. Blanda grädde med ägg och riven ädelost. Smaka av med salt och peppar. Häll över spenaten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.

Servera pajen med en fräsch grönsallad.