Pastagratäng med mild ostsås.

Pastagratäng med mild ostsås.

Pastagratäng är en god och enkel vardagsfavorit. Här har vi lyxat till den med högrevsfärs och smaksatt med färdig ostsås, för enkelhetens skull.

 

INGREDIENSER (4 pers)

2 pasta Farfalle
600g högrevsfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
500 ml kelda ostsås
100g riven ost
 

TILLAGNING (40 min)

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan i lättsaltat vatten några minuter. Finhacka lök och vitlök.
2. Fräs högrevsfärsen några minuter i en gryta. Blanda ner lök, vitlök, tomatpuré och 2 dl vatten. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda den kokta pastan med köttfärssåsen och häll över i en gratängform. Ringla över ostsåsen och avsluta med att strö riven ost över. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

Servera pastagratängen gärna med en fräsch sallad.