INGREDIENSER 

Pizzadeg:
200 gram vetemjöl Tipo 00 
1,25 dl iskallt vatten 
5 gram salt
En liten bit jäst/ungefär i storleken av ett pepparkorn

Topping:
3-4 fasta, råa potatisar
Ca 80 gram riven, lagrad ost (om du vill ha mer eller mindre bestämmer du efter smak)
Två vitlöksklyftor
3 matskedar olivolja
2 nypor färsk rosmarin
Svartpeppar och flingsalt efter smak
En näve svarta oliver

GÖR SÅ HÄR

Börja med pizzadegen. Häll upp vattnet i en bunke, lös upp saltet i vattnet och lös sedan upp jästen, häll i allt mjöl. Veva runt minst 15 min. Maskin eller för hand. 

Låt degen sedan vila ca 20 minuter, ta sedan degen och försök att göra en någorlunda spänd boll. 

Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur i en väl plastad bunke. 

Slå på ugnen på 225 grader.

Skala och skiva några potatisar i riktigt tunna stavar under tiden som degen jäser. Skala och krossa även några vitlöksklyftor. Där väljer du själv hur många beroende på hur mycket vitlök du vill ha.

Kavla ut degen när den jäst klart och lägg på potatisstavar och ost samt strö över krossad vitlök. Sedan kan du ringla över någon matsked olivolja och ha på lite rosmarin, salt, peppar och oliver.

Grädda i ca 15 minuter och när du tar ut den ur ugnen kan du hälla mer olivolja på kanterna. Klart!

Se mer på Petters instagramkonto: @petteralexis