INGREDIENSER
Hängd yoghurt:
1 litet paket turkisk yoghurt
1/2-1 vitlöksklyfta
1 kaffefilter

Zhug (grön chilipasta/kräm):
2 gröna chili
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1/2 citron pressad och skal
1 dl koriander
1 dl bladpersilja

Smashad potatis:
Ekologisk fast potatis
Rosmarin ekologisk färsk
Salt

Kött:
Svensk entrecôte
Smör
Rosmarin
Salt
Svartpeppar
1 knippe vårlök 

GÖR SÅ HÄR
Häng yoghurten genom att hälla den över behållaren ner i ett kaffefilter som ligger i en finmaskig sil. Låt stå i kyl i minst 3 timmar men gärna över natten.

Duka upp en härlig delibricka med goda charkuterier, delikatessostar och annat du tycker om. Perfekt som tilltugg medan huvudrätten tillagas!

Ta ingredienserna för din zhug (grön chilikräm) och hacka igenom örterna och löken lite. Riv även skalet på citronen och pressa den efteråt. Lägg allt i en skål och mortla igenom. Ett alternativ är att använda en matberedare. Fixa ihop tills du får en pestoliknande textur.

Koka upp din potatis i rikligt med salt med skalet på tills potatisen är färdigkokt. Sila sedan av och häll över i en ugnsform eller på plåt. Sätt ugnen på 230 grader. Krossa potatisen med hjälp av undersidan på ett glas och häll gärna lite olivolja på innan för att undvika att potatisen fastnar, samt för att ge potatisen bra färg i ugnen. Salta och släng på lite rosmarin. Ugnsstek tills potatisen fått fin färg, cirka 10 minuter.

Värm en stekpanna och få upp hög värme. Häll i lite rapsolja och lägg sedan i köttet som du saltat på båda sidorna. Stek i cirka 1-3 minuter, beroende på hur rött kött du vill ha. Vänd på köttet och tillsätt vitlök och vårlök som du skivat ner samt en generös matsked smör. Stek den andra köttsidan under lika lång tid som den första. 

Lägg upp allt på en tallrik och toppa köttet med zhug. Servera och njut!