INGREDIENSER 

4 skivor svensk extra marmorerad ryggbiff
Smör att steka i
Neutral olja
Olivolja 
1 kruka rosmarin
1 kruka bladpersilja
500 g grönkål
8 bitar sardeller
1 citron
1 kg morötter
Salt
Svartpeppar
1 huvud vitlök
ca 2 msk kapris

Kryddsmör
250 g rumstempererat smör
1/2-1 hel kruka finhackad bladpersilja
1,5 finhackade schalottenlökar 
1-2 rivna vitlöksklyftor 
Salt
Citronzest av 1/2 citron 

GÖR SÅ HÄR

1. Börja med kryddsmöret. Blanda ihop rumstempererat smör med finhackad persilja och schalottenlök, riven vitlök, salt och citronzest. Rulla in smöret i plastfolie och lägg i frysen.

2. Värm ugnen till 225 grader. Ta ut din extra marmorerade ryggbiff från kylen och låt rumstempereras i ca 20 minuter.

3. Skär dina morötter i två delar på långsidan, alternativt låt dem vara som de är beroende på storlek. Bland ihop med lite salt, olivolja och pressad citron innan de går in i ugnen i ca 20 minuter.

4. Skölj grönkålen innan du masserar in den med olivolja och pressad citron. Låt gå i stekpannan med lite rapsolja på hög värme. Ta eventuellt till en gasbrännare efteråt för att ge ordentligt med färg.

5. Salta köttet runtom och hetta upp en stekpanna med rapsolja. Tillsätt smör och gå i med köttet på hög värme i ca 1-3 minuter beroende på tjocklek. Vänd köttet och tillsätt rosmarin, några smashade vitlöksklyftor och kapris. Ös köttet med det smälta smöret i pannan. Låt köttet vila på en skärbräda några minuter innan servering.

6. Lägg upp köttet, morötterna och grönkålen på tallriken. Toppa köttet med kryddsmöret och grönkålen med två sardeller, några små bitar fint skuren citron och några persiljeblad.

Se mer på Phillipe Cohens instagramkonto: @flippcohen