INGREDIENSER (4-6 personer, 30 min)
1 gul lök
Olja till stekning
3 potatisar
3 stora morötter
2 grönsaksbuljongtärningar
1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
3 apelsiner
2 dl crème fraiche
1 burk kokosmjölk
Salt och peppar
Eventuellt färsk koriander, matyoghurt och rostade pumpakärnor till servering
TILLAGNING
Skär löken i mindre bitar och stek hastigt i en gryta med lite olja. Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med 1 liter vatten och smula i buljongtärningarna. Låt allt koka i ca 15 min. Dra av från plattan och riv ner skalad ingefära och pressa i apelsinsaft. Tillsätt crème fraiche och kokosmjölk och mixa alltihop till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
Gott att servera med koriander, en klick matyoghurt och lite rostade pumpafrön.