INGREDIENSER (4-6 personer, 45 min)
6-8 potatis
Smör
1 äggula
1 dl mjölk
Salt och peppar
500 g torskfilé
1 burk räkor i lag, ca 200 g
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2,5 dl mellangrädde
1/2 dl vitt vin el matlagningsvin
1 fiskbuljongtärning
Dill 

TILLAGNING
Skala och koka potatisen. Lägg under tiden fisken i en smord ugnsfast form. Smält en matsked smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Häll i grädden, vinet och smula ner buljongen. Koka ihop och vispa tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
Häll av de nykokta potatisarna och mosa ihop tillsammans med smör, äggula och mjölk. Vispa till ett mjukt mos med hjälp av exempelvis en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
Portionera ut moset i formen runt om fiskfiléerna. Lägg på väl avrunna räkor och några fina dillvippor. Häll till sist över såsen och ställ in allt mitt i ugnen på 225 grader i 30 min.