INGREDIENSER (4-6 personer, 45 min)
3 kycklingfiléer
1 dl ströbröd eller pankoströ
Salt och peppar
Smör till stekning
500 g blandade rotfrukter, exempelvis morötter, potatis, sötpotatis, palsternacka
Rosmarin
Olivolja
Salt och peppar
TILLAGNING
Lägg filéerna på en skärbräda och skär dem längs med i två delar. Lägg en bit plastfolie över och banka ut kycklingen med hjälp av en kastrull eller liknande. Häll upp ströbröd på ett fat och vänd filéerna i brödsmulorna. Stek dem gyllene i varm panna med smör, salta och peppra.
Skär rotfrukterna i mindre bitar och lägg i en långpanna tillsammans med skivad vitlök och rosmarin. Ringa över några matskedar olivolja, salta och peppra. Blanda runt och ställ in mitt i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Servera de rostade rotfrukterna tillsammans med nystekt, frasig kyckling. Gott med en fräsch sallad och bearnaisesås till.