INGREDIENSER (4-6 personer, 20 min)
200 g färskost naturell
1 burk tonfisk i vatten
1/2 rödlök
4-6 skivor dagsgammalt bröd
Olivolja
1-2 vitlöksklyftor
Salt
4-6 ägg
1 l vatten
1 msk vinäger
50 grön sallad av valfri sort
Flingsalt och chiliflakes

TILLAGNING
Rör ihop färskost med tonfisk och finhackad lök i en skål. Pensla brödskivorna med olivolja och gnid in dem med delade vitlöksklyftor. Grilla i ugn eller grillpanna några minuter på varje sida tills de fått en fin gyllene färg.
Koka upp 1 liter vatten i en kastrull tillsammans med 1 msk vinäger. Knäck försiktigt i äggen, några åt gången, och koka i 2-3 minuter. Ta upp äggen med hjälp av en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Bred ett generöst lager tonfiskröra på varje macka. Lägg på lite sallad och toppa med de pocherade äggen. Avsluta med att strö över flingsalt och lite chiliflakes.