INGREDIENSER (4-6 personer, 25 min)
1-2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära, ca 3 cm
1 röd chili
3 morötter
Olivolja
1 l vatten
1/2 dl grönsaksfond (alt. grönsaksbuljongtärning)
1 pkt glasnudlar
50 g färsk spenat
3-4 salladslökar
1 pak choi
Salt
1 lime
2-3 kokta ägg
Lite färsk koriander

TILLAGNING
Finhacka vitlöken och skala och riv ingefäran fint. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och slanta morötterna i tunna skivor. Fräs lök, ingefära och chili i några matskedar olja. Blanda ner morötterna och häll över vatten och fond. Låt allt puttra i ca 10 minuter. Lägg därefter i nudlar, spenat och pak choi i mindre bitar. Låt allt få ett uppkok, smaka av med salt och servera soppan med pressad lime, en kokt ägghalva och färsk koriander.