INGREDIENSER (4-6 personer, 30 min)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2-3 morötter
1/2 butternutpumpa
2-3 palsternackor
Olivolja
2 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
1 aubergine
Salt och peppar

TILLAGNING
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja. Blanda ner tärnade morötter, pumpa och palsternacka. Låt allt fräsa några minuter utan att det får färg. Tillsätt vatten, tomater och tomatpuré och smula ner buljongtärningen. Låt allt puttra tillsammans under lock i ca 15 minuter. Skiva under tiden auberginen i tunna skivor. Pensla med olivolja runt om och grilla några minuter på båda sidor. Salta och peppra. Smaka av bolognese med lite salt och lägg ner strimlad aubergine. Gott att servera med nykokt pasta och riven ost.