INGREDIENSER (4-6 personer, 45 min)
Ca 300 g körsbärstomater
1/2 dl färska örter efter tillgång och smak, typ basilika, timjan, rosmarin
1-2 vitlöksklyftor
Salt och grovmalen svartpeppar
1 nypa socker
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1/2 grönsaksbuljongtärning
500 g nötfärs (el kalv)
2 msk finhackade färska örter
Salt och peppar

TILLAGNING
Dela körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Lägg på örter och skivade vitlöksklyftor. Strö över salt, peppar och en nypa socker. Ringla över olja och blanda runt. Rosta tomaterna mitt i ugnen ca 20 min på 225 grader. Häll upp de varma tomaterna i en kastrull och mixa till en tomatsås tillsammans med en burk krossade tomater, en halv grönsaksbuljongtärning, salt och peppar.
Lägg nötfärsen i en skål och blanda med finhackade örter och salt och peppar. Rulla till fina frikadeller, något större än vanliga köttbullar. Lägg ner i tomatsåsen och koka lätt under lock i ca 20 min.
Gott att servera med pasta och riven ost.