Restakuten!

Restakuten!

Restakuten!

Vi vill hjälpa dig att ta tillvara på dina rester, istället för att de ska hamna i soporna. Därför har vi startat Restakuten, så att dina rester kan bli till nya, goda rätter.

Rester blir till rätter med Restakuten

En slatt grädde, brunfläckiga bananer, en gurka som börjat bli lite mjuk... Har du rester i kylskåpet som du inte vet vad du ska göra av? Då kan Restakuten vara något för dig!

SÅ FUNGERAR RESTAKUTEN

1. Fota dina rester och lägg upp bilden på Instagram med hashtag #svinnsmart och tagga @willyssverige.
2. Snart får du en kommentar på ditt inlägg med ett recept baserat på maten du har hemma!

OBS! För att vi ska kunna se och kommentera din bild behöver du ha öppen profil.

ÖPPETTIDER

Datum: 18–28 mars.
Tider: 12:00–18:00

Svinnsmarta recept

Här hittar du några svinnsmarta tips att inspireras av i väntan på ditt eget recept!

rattrat_youtube_puff.jpg

Gourmetmat på matsvinn

Zeina Mourtada och Amir Kheirmand lagar nya rätter på rester som kunde ha slängts.

Vertical_restakuten_pizzabianco.jpg

Pizza bianco

Här blir tortillabröd, dessertost och créme fraiche till mumsig middag!

Vertical_restakuten_morotssoppa.jpg

Morotssoppa

Här blir de sista potatisarna, morötterna och apelsinerna en ny rätt!

Vertical_restakuten_tonfiskmacka.jpg

Tonfiskmacka

Här får överbliven tonfisk, färskost, bröd och ägg ett nytt, hett liv.