INGREDIENSER (4 personer)
200 g gravad lax i skivor
1 rött äpple
2 stjälkar selleri
2 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk fint hackad dill
1 msk fint skuren gräslök
1 fänkål (ca 150 g)
1 tsk pressad citron
½ tsk olivolja
4 stora korvbröd
TILLAGNING
Skär hälften av laxen i små bitar. Kärna ur äpplet och tärna det och selleristjälkarna fint.
Blanda hacket med majonnäs, crème fraiche, senap, dillen och hälften av gräslöken.
Skiva fänkålen så tunt du kan, gärna med mandolin. Massera skivorna med citron och olja samt en nypa salt och peppar.
Rosta eller grilla korvbröden en kort stund på ovansidan. Fyll dem med fänkålen, resten av laxskivorna och laxröran. Toppa med resten av gräslöken.