Silltårta till midsommarlunch.

Silltårta

Imponera med något vackert och gott till midsommarlunchen. En silltårta är enkelt att göra och blir alltid populär bland gästerna. Med gräslök och röd caviar på toppen skapar du den rätta sommarkänslan. Mums!

INGREDIENSER (4-6 pers)

200g kavring (ca 8 skivor)
50g smör
3 gelatinblad
500g Philadelphia färskost
2 knippe gräslök
1 rödlök
200g mästarmatjes

 

TILLAGNING (25 min)

1. Smält smöret och mixa med brödet. Tryck ut i en rund form, 24 cm, med avtagbar kant. Låt stå i kylen medan du förbereder resten.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med lite kallt vatten. Finhacka gräslök, lök och matjessill. Blanda med färskost. Smaka av med lite av sillspadet och nymald svartpeppar.
3. Lägg över gelatinbladen med ca 2 msk vatten i en kastrull. Smält försiktigt. Blanda med färskost- och matjesröran. Häll över i formen och ställ i kylen ca 3 timmar.

Servera tårtan med finhackad gräslök och toppa gärna med röd caviar och rödlök.