INGREDIENSER

1 purjolök
4 klyftor vitlök 
2 morötter 
200 g rotselleri  
2 stjälkar bladselleri  
300 g formbar vegofärs, fryst 
Rapsolja (att steka i) 
3 msk tomatpuré 
4 dl rött vin (alkoholfritt funkar) 
1 burk krossade tomater 
2 grönsaksbuljongtärningar 
1 kruka basilika 
1 kruka timjan 
Salt och peppar 
Olivolja (efter smak) 

1 påse färsk gnocchi 
2-4 förpackningar burrata (om du vill servera en hel eller halv till varje person) 

GÖR SÅ HÄR

Dela purjolöken, skölj den och hacka smått. Skala vitlök och hacka smått. Skala och riv morot och rotselleri på den grova sidan av ett rivjärn. Hacka bladsellerin fint.  

Stek färsen tills gyllene i rapsolja i en gjutjärnsgryta. Häll på mer olja och tillsätt alla grönsakerna. Stek tills de har fått färg.  

Häll på tomatpuré och låt steka någon minut. Häll på vin, krossade tomater och grönsaksbuljongtärningar, låt koka ihop. Salta och peppra.  

Ställ grytan i ugnen i ca 2 timmar med lock på. Ta av locket sista halvtimmen.  

Finhacka basilika och timjan och blanda i en skål.  

Stek gnocchi gyllene på båda sidor i rapsolja. 

Ta ut ragun ur ugnen och smaka av.  

Lägg gnocchi i en djup tallrik, lägg på en slev ragu, toppa med örtblandningen och lägg på en burrata. Droppa över lite olivolja. Servera!  

Se mer på Siri Barjes instagramkonto: @siribarje