Ost- och plockbricka

INGREDIENSER
3 goda ostar
1 burk oliver
2 burkar marmelad
1 burk svart tapenade
1 påse Crostini
1 påse goda chips

GÖR SÅ HÄR
Lägg upp allt i fina skålar och på små fat. Servera på en bricka eller skärbräda. Klart!

Grillade marinerade grönsaker med grillat bröd, färskpotatis och örtsmör

INGREDIENSER
1 zucchini, i skivor 
1 aubergine, i skivor 
4 stora portobellosvampar
1 knippe färsk lök, delade
1 spetskålshuvud, kvartad
2 halloumiblock, skivade
2 msk olivolja
1 kg färskpotatis, kokt 

Marinad till grönsakerna:
6 msk olja
1 msk honung 
2 msk soja
1/2 citron, saften
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk rosmarin
1 tsk paprikapulver
Salt 

GÖR SÅ HÄR
Vispa ihop marinaden. Spara 2 msk av marinaden i en separat skål. Lägg zucchini, aubergine, svamp, lök och halloumi i en skål och häll på marinad och rör runt.
Pensla spetskål med resterande marinaden.
Grilla grönsakerna, svampen och halloumi randiga.
Servera med kokt potatis, örtsmör och hackade örter. 

 

Grillad citron- och örtsmör

INGREDIENSER
150 g smör
Saft från 1/2 grillad citron
1 kruka persilja, finhackad
1 kruka basilika, finhackad
1 kruka gräslök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
Salt 

GÖR SÅ HÄR
Rör ihop smöret med örter och vitlök. Pressa i saft från grillad citron och salta.

Grillade nektariner med mynta och vaniljgrädde

INGREDIENSER
4 nektariner eller persikor, kvartade med kärnan borttagen
1 msk socker
1 nypa salt
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 kruka mynta

GÖR SÅ HÄR
Blanda socker och salt och lägg på ett fat.
Lägg snittytan på nektarinen på fatet och grilla dem sedan randiga.
Vispa grädden löst med vaniljsocker.
Servera de grillade nektarinerna med mynta och vaniljgrädde. Gott!