INGREDIENSER

1/2 förpackning fryst smördeg, ca 200 g 
1 ägg  
1 ask blåbär 
2 dl crème fraîche 
1 citron 
2 tsk florsocker 
1 kaka vit choklad  
1 kruka färsk mynta  

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 225 grader.  

Dela varje platta i två och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär ”ramar” runt plattorna med en liten kniv. Nagga insidan av varje ”ram”. Pensla plattorna med lite uppvispat ägg.

Baka i ugnen tills de puffat upp sig och är klara, det tar ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.  

Vänd ned florsocker i crème fraîchen. Riv ned citronskalet på ett fat, tillsätt hälften av skalet i crème fraîchen samt dela citronen och pressa ned några droppar saft.  

Fyll smördegen med crème fraîchen, toppa med riven vit choklad, resten av citronskalet och den färska myntan. Servera!

Se mer på Siri Barjes instagramkonto: @siribarje