Självscanning.

Självscanning.

Självscanning.

Genom att handla med vår självscanning sparar du tid och får koll på köpet! Som Willys Plus-kund kan du självscanna direkt, utan att behöva skriva på ett separat avtal. Smidigt och enkelt!

Spara tid och få koll på köpet

Att handla med vår självscanning är både enkelt och sparar tid. Du scannar dina varor och packar dina påsar redan inne i butiken. När du kommer till kassan är allt packat och klart och du vet exakt hur mycket du handlat för. 

Och som Willys Plus-kund kan du börja självscanna direkt utan att skriva på separat avtal.

Det finns ingen baksida med att självscanna. Bara fördelar:

  • Snabbare
  • Enklare
  • Bättre koll

Börja redan idag!

Så här går det till

1. Innan du börjar handla 
Läs av ditt körkort, ditt Willys Plus-ID i Willys-appen eller dra ditt självscanningskort i läsaren vid entréstationen. Du tilldelas då ett självscanningshandtag på upplyst plats. Har du inget körkort utan hellre vill använda ett självscanningskort? Kontakta personalen i förbutiken så hjälper de dig med detta. Glöm inte att ta bärkassar innan du börjar handla. 

2. Så här scannar du
Håll scannern intill varans streckkod och tryck på scannerknappen. När du hör ett pip så visas varans benämning och pris på displayen. Nu kan du lägga varan i bärkassen. Om du behöver ta bort en vara så trycker du på minustecknet. Om självscanningshandtaget har touch-funktion så markerar du varan och trycker därefter på papperskorgen längst ner till höger. 

3. Att scanna omärkta varor 
Varor med kilopris, exempelvis frukt och grönsaker, väger du själv på någon av vågarna på avdelningen. Tryck på varans symbol/text på skärmen. Scanna sedan etiketten som skrivs ut och sätt därefter etiketten på påsen. Omärkta varor, exempelvis lösbröd eller flak med läsk, scannar du på streckkoden som finns på etiketten på hyllan. 

4. När du betalar 
När du har scannat klart dina varor så ställer du självscanningshandtaget i självscanningshagen. Använd samma kort för att hämta upp ditt köp som när du hämtade självscanningshandtaget (körkort eller självscanningskort). Följ instruktionerna på kassaskärmen. Även pantkvitton, rabattkuponger och mobila kuponger kan du hantera i självscanningskassan. Välj en bemannad kassa om du vill betala kontant.

Avstämning
Av ömsesidiga säkerhetsskäl använder vi oss av slumpmässiga avstämningar. Det innebär att kassören scannar alla eller några av varorna en extra gång.

Här kan du läsa mer om villkoren för Willys Plus.

Välkommen till Willys självscanning!

Psst... Vill du hellre scanna med mobilen? Läs om Scan&Go här!