INGREDIENSER

500 g brysselkål
2 apelsiner
1 dl rostade mandelspån
1 dl granatäppelkärnor
2 dl Västerbottensostdressing
Svartpeppar
Salt 

GÖR SÅ HÄR

Skala och skär bort botten på brysselkålen. Koka upp vatten och förbered en skål med iskallt vatten (gärna is i också). Salta vattnet och lägg ner brysselkålen 2 minuter. Lägg ner i isvattnet.

Slå på ugnen på 225 grader. Rosta brysselkålen i 10 minuter till den fått fin färg. Lägg upp på ett stort fat.

Rosta mandelspåna i en torr, het stekpanna.

Ringla dressingen över brysselkålen. Filéa apelsinen och lägg på skivorna. Strö över granatäppelkärnor och mandelspån. Extra härligt blir det att strö över lite riven Västerbottensost och svartpeppar. 

Se mer på Sofia Henrikssons instagramkonto: @sofianhenriksson