Tareqs helgrecept!

Tareqs helgrecept!

Tareqs helgrecept!

Följ vår helgambassadör, den mycket omtyckta och välkända kocken Tareq Taylor, som under våren kommer dela med sig av massor av härliga helgrecept med spännande nyheter och annat gott. Äh, nu tar vi helg!

Öppen lasagne  

INGREDIENSER
2 portioner

200 g salsicciafärs eller korv
6-8 lasagneplattor
3 vitlöksklyftor
6 små eller 3 stora tomater
6 blad grönkål eller svartkål
1/2 fänkål
1/2 citron (skal och saft)
Olivolja
1 burrata
4 msk creme fraiche
En nypa torkad fänkål
Salt
Svartpeppar

Till servering
Parmesan
Basilika
Fänkålsdill

GÖR SÅ HÄR
1. Om du använder salsicciakorv, ta ur köttet och hacka det i grova bitar. Om du har salsicciafärs, använd den som den är.

2. Skala och hacka vitlöken, stek den sedan i lite olivolja i en stekpanna.

3. Lägg i salsicciafärsen när vitlöken börjat få lite färg.

4. Ta bort stjälkarna från grönkålen och tillsätt bladen i stekpannan tillsammans med salsiccian.

5. Tillsätt en nypa torkad fänkål.

6. Skär fänkålen i tunna bitar och tillsätt i stekpannan när köttet börjat få färg.

7. Pressa i citronsaften och rivet citronskal i stekpannan.

8. Dela tomaterna i fyra delar och lägg dem i stekpannan.

9. Smaka av med lite salt och låt allt steka tills grönkålen är mjuk och tomaterna är varma.

10. Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen, vanligtvis 3-4 minuter, och lägg dem sedan i en separat skål eller tallrik.

11. Montera den öppna lasagnen genom att varva lasagneplattor, creme fraiche, salsicciablandningen och burrata på varje tallrik.

12. Toppa med lite parmesan, olivolja, basilika, fänkålsdill, citronskal, salt och peppar. Servera och njut av din måltid!