Brantevikssill − både med fisk
och som vegetariskt alternativ!
6-8 personer
INGREDIENSER
Ca 400 g inläggningssill eller ostronskivling för att göra den vegetarisk
1 rödlök
1 gul lök
1 knippe gräslök (valfritt)
1 knippe dill
ca 1 dl socker
ca 1 tsk salt
ca 2−3 msk ättika 24 %
1 tsk vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
1 tsk citronpeppar
GÖR SÅ HÄR
Med sill:
1. Häll av sillen i ett durkslag och skär sedan filéerna i bitar om de är hela.
Med ostronskivling:
1. Riv ner svampen i ca 2 cm breda bitar och koka svampen i 1 minut.
Fortsättning för båda alternativen:
2. Krydda med salt och ättika.
3. Hacka all lök fint och mal all peppar i en mortel.
4. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med mer salt, socker eller ättika vid behov.