Adnan Balic, HR Partner

Nöjd kund blev butikernas go-to-person – träffa Adnan

Hej Adnan! Hur kommer det sig att du började på Willys?
– Jag var redan en nöjd kund hos Willys så ribban var låg kan man säga. Efter personalvetarutbildningen hade jag jobbat som HR-generalist ett par år när jag såg en annons. Willys behövde en HR Business Partner. Jag tyckte det var spännande med livsmedelsbranschen och ett starkt varumärke, så jag sökte och fick jobbet. Det var för 6 år sedan.

Vad är det som får dig att le när du går till jobbet?
– Roligast med det här jobbet är bredden och variationen. Ena dagen är jag i en butik och stöttar en sjukskriven medarbetare eller har rådgivande samtal med butikschefen, och nästa dag är jag med och utvecklar löneprocessen inom Axfoodkoncernen. Jag trivs verkligen med kombinationen. Varje dag lär jag mig något nytt och träffar många spännande personer.

Berätta lite mer om din roll.
– Teamet inom HR arbetar med rekrytering, ledarskap, löner och förmåner, utbildning och kompetens, arbetsrätt, med mera. Vi har delat upp ansvaret mellan oss. Jag stöttar alla butiker i två regioner, de kommer till mig med sina HR-ärenden. Dessutom jobbar jag strategiskt med området löner och förmåner. Det passar mig som gillar siffror också. Att se till att medarbetarna får rätt lön är viktigt.

– Under åren på Willys har jag hunnit vara med om en hel del. Vi har digitaliserat rekryteringsprocessen, baserat lönekriterierna på Willys kärnvärden, infört en rad förebyggande åtgärder för att stärka frisknärvaron och bytt företagshälsovård, bland annat.

Varför ska man välja Willys som arbetsgivare tycker du?
– Willys har en kultur att se på individen på ett bra sätt. Oavsett var man kommer ifrån – alla är välkomna, alla får en chans. Utvecklingsmöjligheterna är stora. Du kan börja på golvet i butiken och om du är intresserad bli teamledare och sedan butikschef eller ta en roll på huvudkontoret. Man kan också ta andra steg i karriären inom Axfoodkoncernen. Jag har till exempel varit internlärare inom Axfoodakademin under en period. Vi uppmuntras till intern rörlighet.

– Sedan tycker jag för egen del att det är lätt att stå bakom visionen om allas rätt till bra mat. Jag gillar tanken att jag är med och bidrar till att vi levererar Sveriges billigast matkasse.