Julia Bernhardsson, Teamchef Färskvaror Willys

Med siktet inställt på att ta nästa steg – träffa Julia

Hej Julia! Hur hamnade du på Willys och i din roll?
– År 2015 tog jag ett kliv från gymnasiet ut i arbetslivet och in på Willys. Jag började med att jobba extra i kassan men efter ett tag fick jag testa olika avdelningar ”på golvet” och upptäckte att jag tyckte det var jättekul. Jag blev kvar som avdelningsansvarig för färskvaror som mejeri, kött och ost. Efter något år fick jag chansen att bli biträdande Teamchef och sedan ungefär fyra år är jag Teamchef Färskvaror. Under den här resan har jag även bytt butik.

Vad gör en teamchef?
– Jag har personalansvar för en grupp på sex till 12 personer och jag leder och fördelar arbetet inom färskvaruteamet. Det är mitt jobb att coacha och motivera medarbetarna men också att följa upp våra mål och rutiner. Rapportering och schemaplanering ingår. Det är mycket problemlösning på dagarna. Den dagliga driften handlar om att beställa, plocka upp varor och serva kunderna, och det är mitt ansvar att färskvaruavdelningen i butiken fungerar bra.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Alla möten med människor, både kollegor och kunder. Jag personligen drivs av ständiga förbättringar och motiveras av att prestera. Jag strävar efter att få med människor mot målen och gillar att utveckla mig själv och andra. Det är så bra med Willys – man kan bli vad man vill. Just nu går jag en intern ledarutbildning, Ledarsteget Butikschef, i Axfoodakademins regi. Den är jättebra. Mitt mål är att bli butikschef inom något år. 

När du känner att det är lite extra kul på jobbet, vad har hänt då?
– Jag blir stolt och glad när någon medarbetare i mitt team vågar ta steg som de tidigare varit obekväma med, till exempel att hålla i möten. För egen del är jag ganska driven och vill förbättra något varje dag. Det gör mig nöjd med dagen när jag går hem. 

– Om 10 år är jag säkert kvar i Willys. Willys är en jättebra arbetsplats som erbjuder mycket trygghet. Företaget fokuserar på att man ska ha roligt, må bra och utvecklas på jobbet. 

Vilka är det som handlar på Willys?
– Vi har en blandning av kunder i butiken; nya och gamla kunder, unga och äldre... Man kan säga att vi har hela Göteborg i butiken varje dag.