Paul Mörk, Produktägare Butiksappar

Från butik till IT-avdelningen – träffa Paul

Hej Paul! Vad gör en produktägare?
– Jag ansvarar för Willys digitala butiksapplikationer. Som länken till Axfoods IT-avdelning är det mitt uppdrag att förmedla vad verksamheten vill. För att kunna göra det så jobbar jag tätt med butikerna. Jag säkerställer de funktioner som butikerna behöver för att allt ska fungera riktigt bra. Jag hjälper också till att utbilda butikspersonalen, har koll på lagkrav, med mera.

– Min avdelning arbetar med både kort och lång horisont. Till exempel så avslutar vi i år ett tre år långt utvecklingsprojekt där resultatet är helt nya applikationer som kommer rullas ut till butikerna.

Hur hamnade du där du är idag?
– Som för många andra startade det med ett sommarjobb i en Willys-butik. Efter gymnasiet fick jag frågan om jag ville fortsätta. Det ville jag, jag behövde pengar för att kunna flytta hemifrån och vi var ett gott gäng som hade jättekul på jobbet.

– Jag jobbade på olika avdelningar och blev sedan Teamchef Kolonial (torra varor). Så småningom gick jag en traineeutbildning för blivande butikschefer och när den var avslutad blev jag erbjuden att ta över som chef i samma butik. Jag var ung, det var utmanande men oerhört lärorikt. Ett par år senare bytte jag butik. Vi fick ofta testa nya saker hos oss och jag stortrivdes med jobbet. 2016 sökte IT-avdelningen någon som kunde butikernas verksamhet. Jag tänkte ”Det måste jag bara prova”, och på den vägen är det.

– Mitt jobb nu är inte så tekniskt som man kanske tror, det handlar mer om att driva frågor, få med sig människor, optimera verksamheten med bra och schyssta verktyg, ha god butikskännedom, ta fram material till utbildningar och så vidare.

– Jag har varit med på Willys resa när vi vuxit och blivit alltmer framgångsrika. Jag är stolt över att ha bidragit till det.

Några händelser du minns särskilt?
– Det var väldigt kul att få ansvar för sin första butik som nyutnämnd butikschef! Jag kommer också att tänka på när vi lanserade en helt ny modern Android handdator som skulle användas av alla i butikerna. Då var det revolutionerande.

Vad har hänt en riktigt bra dag?
– Då har vi fått positiv feedback från butiker, att det vi gjort fungerar och är genomtänkt. Vi släpper åtta releaser varje år, och får man tummen upp då känns det bra. Då vet jag att jag har gjort nytta.

Vad säger du till den som funderar på att söka sig till Willys?
– Vi jobbar mot samma mål och har ett positivt arbetsklimat. Det är roligt! Du kan jobba med nya saker men ändå stanna på Willys. Var positiv och framåt och lär dig hela tiden så händer det. Det har funkat för mig.