Burrito med krämiga svarta bönor
Ett recept av Hanna Olvenmark som driver bloggen och kontot Portionen Under Tian
INGREDIENSER
4 portioner
Tid: 30 min
4 orientaliska bröd
6 dl kokta svarta bönor (motsvarar 2,5 dl torkade svarta bönor som du blötlägger och kokar i förväg)
1 dl vatten
1 pkt tacokryddmix a ca 30 g
2 dl majs
1 morot
250 g vitkål
1 msk olja
1 st rödlök
1,5 dl gräddfil
Salt, peppar
GÖR SÅ HÄR
Lägg bönorna, vatten och kryddmixen en kastrull. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt koka på låg värme i ca 15 minuter, rör om då och då.
Medan bönorna kokar gör du cole slawen. Använd en osthyvel eller en mandolin för att strimla vitkålen fint. Lägg i en skål och slå på oljan. Massera in oljan ordentligt i vitkålen. Detta gör att vitkålen vätskar sig och blir mjuk. Riv sedan moroten och blanda ner. Skär eller mandolina rödlöken tunt. Blanda ner. Rör ner gräddfilen och salta och peppra. Ställ åt sidan.
Rosta majskornen: Häll av vätskan om du använder majskorn på burk. Rosta majskornen i en torr stekpanna tills de får färg.
Lägg ett bröd på en tallrik. Lägg i de krämiga bönorna, cole slaw och rostad majs. Rulla ihop. Servera!