


KEBABSPETT (ca 10 st spett, 4 portioner)
750 g formbar vegofärs eller nötfärs
1 tsk sjukryddor (kryddblandning från mellanöstern, finns i välsorterade butiker bredvid de vanliga kryddorna)
1 dl finhackad persilja
1 finhackad eller riven lök
2 tsk paprika- eller chilipulver
Salt och svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop alla ingredienser. Låt gärna köttfärsblandningen stå en stund innan du grillar den så kommer alla smaker fram ordentligt. Du kan plasta in köttet och förvara i kylen några timmar eller låta stå i rumstemperatur i ca 30 min. Trä sedan köttet på spett. Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab.
Värm ugnen till 250° med grillfunktion på, lägg spetten på en plåt, ringla lite olivolja på och ta in i mitten av ugnen. Funkar även att grilla spetten på utegrillen. Efter ca 10-15 min är de färdiga. Lägg gärna tunnbröd på en bricka, strö persiljesallad över och lägg sedan de nygrillade spetten på brickan. Servera genast!