INGREDIENSER
4-6 portioner
Tid: ca 25 min
200g kavring (ca 8 skivor)
50g smör
3 gelatinblad
500g Philadelphia färskost
2 knippe gräslök
1 rödlök
200g mästarmatjes
GÖR SÅHÄR
Smält smöret och mixa brödet. Tryck ut i en rund form, 24 cm, med avtagbar kant. Låt stå i kylen medan du förbereder resten.
Lägg gelatinbladen i en skål med lite kallt vatten. Finhacka lök, gräslök och matjesill. Blanda med färskost. Smaka av med lite av sillspadet och nymald svartpeppar.
Lägg över gelatinbladen med ca 2 msk vatten i en kastrull. Smält försiktigt. Blanda med färskost- och matjeröran. Häll över i formen och ställ i kylen ca 3 timmar.
Servera tårtan med finhackad gräslök och toppa gärna med röd caviar och rödlök.
Psst! Det går alldeles utmärkt att göra tårtan dagen innan den ska ätas. Bara lägg på toppingen innan servering så har du världens snabbaste påsklunch! Matglad påsk, önskar Willys!