Olivia Nilsson, driftkoordinator Färskvaror
Med färskvaror i fokus – träffa Olivia
Hej Olivia! Hur har din resa på Willys sett ut fram till idag?
– Jag började jobba extra i kassan under sommaren när jag var 16 år. Sedan fortsatte jag som butiksmedarbetare på deltid under mina universitetsstudier. Efter avslutade studier blev jag Frukt och grönt-ansvarig och sedan var jag Teamchef Färskvaror i ett antal år. Jag har bytt butik flera gånger, för att jag privat flyttat till nya orter och för jag vill ta mig an nya utmaningar. För ett par år sedan blev jag erbjuden en helt ny specialistroll på Willys supportkontor/huvudkontor. Jag var osäker på hur ett kontorsjobb skulle passa mig men chansen att få utforma rollen som driftkoordinator lockade. Framöver vill jag projektleda, hålla ihop frågor och mötesforum, men framför allt fortsätta utveckla människor och vår verksamhet.
Beskriv vad du gör som driftkoordinator.
– Det är en bred roll. Mitt ansvar är att vara specialisten och spindeln i nätet för de arbetsprocesser som rör färskvaror i våra butiker. Jag är regionchefernas bollplank i hur man bäst driver avdelningarna med frukt och grönt, grill, bakeoff, blommor och salladsbar. Jag leder olika utvecklingsprojekt tillsammans med butikerna. Det kan handla om nya inredningskoncept, att ta fram nya utbildningar, att utbilda personalen i nya butiker. Variationen är stor. Det är roligt att utveckla och stötta butikerna, och extra kul att det ofta blir så tydligt vad jag varit med och bidragit till.
Vad eller vem har sporrat dig att prova nytt?
– Min önskan och nyfikenhet att lära mig mer är grunden, och jag har också haft bra chefer som pushat på, stöttat och gett mig möjligheter.
Vad är det bästa med Willys som arbetsgivare tycker du?
– Det fina med Willys är att du ges möjlighet att utvecklas i olika funktioner, via olika vägar och även inom din roll. Har du eget driv och vågar testa nytt så får du. Varför inte prova att byta butik? Man utvecklas av att byta miljö. Något som betytt mycket för mig personligen är att få gå alla interna ledarskapsutbildningar, det är en fin förmån. Möjligheten att växa har varit det avgörande för att jag stannat.
– En annan bra sak med Willys är värderingarna, att vi har fokus på hållbarhet och medarbetarskap. Här får man en god grund att stå på.
Något särskilt minne från dina år på Willys?
– Jag jobbade i butik under pandemin och det var verkligen speciellt. Kollegorna var i princip de enda jag umgicks med en period. Sammanhållningen och samarbetet i butiken blev jättestarkt. Vi visste aldrig vilka som skulle kunna dyka upp på sina pass, ibland var vi bara halva styrkan. Men vi klarade det! Under den tiden uppstod trenden med Jerusalema-dansen och för att samla energi gjorde vi det till vår lunchmötesgrej. Jag tittar på de videorna ibland, återupplever känslan och ler.
– En annan sak som jag ofta tänker på är att jag gick en utbildning internt som jag tre år senare fick möjlighet att själv hålla tillsammans med min mentor. Jag drivs av att utmana mig själv, utvecklas för att sedan kunna lära andra. Om man får mycket tycker jag det är viktigt att ge tillbaka.